*Başvuru sahiplerinin fakültemiz web sayfasında belirtilen  toplantı tarihlerini  dikkate alarak, en geç toplantıdan bir hafta önce mesai bitimine kadar dosyalarını eksiksiz olarak sunmaları gerekmektedir. Gerekli bilgi ve dökümanlara web sayfasından ulaşılabilir.İlk değerlendirmesi  Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu tarafından yapılmayan dosyalar, etik kurulumuz tarafından incelenmeyecektir.

*Başvuru formunda istenen tüm belgeleri eksiksiz olan dosyalar  o toplantının gündemine alınacaktır. Eksikleri olan dosyalar, eksiklerini tamamlandıktan sonra  bir sonraki toplantı gündemine alınacaktır.

*Etik Kurul toplantısında düzeltme alan dosyalar için Etik Kurul’a tekrar başvurulurken “ETİK-KURUL-DÜZELTME-DEĞİŞİKLİK-FORMU-ÜST-YAZISI ” nın doldurulması gerekmektedir.

*İl dışından başvurular kabul edilmeyecektir.

*Başvuru esnasında tüm evrakların/ ilk başvuru dosyasının ve değişiklik/bilgilendirmelerle ilgili dosyaların kapaklı dosya içinde sunulması gerekmektedir.

*Uluslararası çalışmalarda, dosyanın Türkçe hazırlanması gerekmektedir.

*Etik kurul toplantılarında görüşülen dosyaların karar yazılarının, Etik Kurul bürosundan takip edilmesi gerekmektedir.

*Kargo ile evrak/dosya alınmamaktadır.

*TELEFONLA HASTA YA DA HASTA YAKINLARINDAN ÇALIŞMA İLE İLGİLİ KISA BİLGİLER ALINMASI DURUMUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

*Hastalardan/gönüllülerden bilgilendirilmiş olur formu alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar: Tabakalandırılmış BGOF (Biyolojik Materyalle çalışmalar için)

DUYURULAR

• Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnsan Araştırmaları Etik Kurulu toplantıları sanal ortamda yapılacak olup acil durumlar ve revizyonlar haricindeki başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuruların tek bir word belgesi olarak tipinsanetik@ankara.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.
  • Başvuru formları güncellenmiştir.
  • Etik Kurul toplantısının olduğu günler dosya kabul edilmeyecek ve telefonla bilgi verilmeyecektir.
  • Etik Kurul’a başvuru yapılmadan önce, çalışma kapsamında rutin dışı yapılacak muayene, tetkik, tedavi ve girişimlerle, bunların yapılması planlanan sayıları belirtilerek Klinik Araştırmalar Koordinasyon Bürosu’na başvuru yapılması gerekmektedir. Araştırma bütçesini araştırmacı veya destekleyicinin karşıladığı durumlarda buradan alınan birim fiyatların bütçede belirtilmesi gerekmektedir.